Podcast - Mijenjaj sebe, mijenjaj vodstvo

Podcast „Mijenjaj sebe, mijenjaj vodstvo“ je nastao s namjerom da bude mjesto na kojemu stvaramo utjecaj spajajući poslovni, privatni i duhovni život kroz razgovore s gostima iz različitih područja djelovanja.

Trik za preživljavanje za svakodnevni život

TEME U OVOM ČLANKU: Kako voditi sebe, Izdržljivost

Ovaj članak je dio serije “The Global Leadership Summit Faculty Spotlight”, gdje predstavljamo sadržaje predavača s #GLS20.

Preživljavanje u ekstremnim uvjetima iziskuje fokusiranost, odlučnost i mnogo vođenja samoga sebe.

 

Slavni avanturist, televizijski voditelj, pisac i filantrop Bear Grylls na GLS-u govori što je sve naučio u svojim avanturama: o značaju hrabrosti, dobrote i ustrajnosti.

Pogledajte ovaj video i otkrijte jednostavan trik za preživljavanje za svakodnevni život.

Kao slavni stručnjak za preživljavanje, Bear Grylls je prošao sve - hranio se crkvima u Alpama i spavao na otvorenim u jelenskoj lešini u škotskom gorju. Ali bilo da ste nasukani na pustom otoku ili da se trudite preživjeti loš dan na poslu, Grylls ima “jasnu, jednostavnu mantru” za koju tvrdi da će vam pomoći prevladati nedaće.

“Moja je mantra oduvijek bila: nikad ne odustaj.”

Grylls je nekadašnji pripadnika specijalnih snaga britanske vojske (poput američkih mornaričkih SEAL jedinica), a kasnije se proslavio kao stručnjak za preživljavanje i instruktor te je proveo više od desetljeća vodeći reality TV emisije poput “Čovjeka protiv divljine” na Discovery Channelu.

Grylls smatra da je pozitivan stav ključan za preživljavanje bilo kakve loše situacije, koliko god ona ozbiljna bila.

“Smatram da je najbolja stvar za opstanak, ne samo u divljini, nego i u svakodnevnom životu, odabrati svoj stav.”

“Često se događa da se probudite i hladno vam je, slomljeni ste, žedni, gladni, umorni i ne da vam se hvatati u koštac s tom planinom ili tom džunglom,” govori Grylls, dodajući da vam treba “potpuno predanje” kako biste krenuli naprijed u teškoj situaciji.

Grylls to svakako zna. Ne samo da je proživio brojne noći u divljini, nego je jednom preplivao ledenu sibirsku rijeku i morao se oporaviti nakon što je slomio kralješnicu u strašnoj nesreći.

“Kad bih morao izabrati jednu vještinu za preživljavanje koju ću zadržati cijelog života i u svim svojim ekspedicijama i avanturama, bila bi to moja tvrdoglava odlučnost, ta izdržljivost, stav da se nikad neću predati,” govori Grylls. “Štogod vas snađe, morate nastaviti dalje.”

“To mi je često pomagalo, a možda u nekoj mjeri može pomoći i vama,” govori Grylls.

“Ta unutarnja vatra je u svima nama, ali životna događanja je pokrivaju,” Grylls nastavlja. “Ipak, ona je prisutna i morate naučiti vjerovati joj. U suštini se radi o ustrajnosti, o neodustajanju.”

Uz još 405 00 kolega pripremite se za dva dana svježe, praktične i nadahnjujuće liderske edukacije s vrhunskim predavačima na lokaciji u vašoj blizini!


GryllsO autoru

Bear Grylls
Avanturist, pisac, TV voditelj

Bear Grylls je utjelovljenje avanture. Ovaj nekadašnji pripadnik britanskih specijalnih snaga, popeo se na Everest, prešao je Arktički Ocean u čamcu na napuhavanje i javno je podržao Alfa tečaj kako bi nadahnuo ljude na njihovom putovanju vjere. Njegova serija “Čovjek protiv divljine” nominirana za nagradu Emmy postala je jedna od najgledanijih serija na planeti, s publikom od oko 1,2 milijarde. Uz to, voditelj je NBC-jeve hit emisije “Running Wild with Bear Grylls”, kao i revolucionarne serije na National Geographicu, Netflixu i Amazonu. Autor je bestselera i prodao je preko 15 milijuna knjiga. Među njima su njegova autobiografija “Mud, Sweat and Tears” (Blato, znoj i suze), a ove godine je objavio i upečatljivu novu knjigu o vjeru pod naslovom “Soul Fuel” (Gorivo za dušu).

Zašto sudjelovati

GLS već više od 20 godina donosi izvanredne rezultate* za polaznike, među kojima su:

79%

POLAZNIKA

demonstriralo je poboljšanje u timskom radu, zadovoljstvu na radnom mjestu i produktivnosti

72%

POLAZNIKA

navodi konkretne stvari u kojima je njihov šef postao bolji lider nakon GLS-a

68%

POLAZNIKA

su bili nadahnuti da utječu na zajednice u kojima žive

89%

POLAZNIKA

je dobilo hrabrost da vodi unatoč protivljenjima i preprekama

*Rezultati neovisnog istraživanja kojeg je provela agencija Excellence in Giving na temelju podataka višekratnih polaznika GLS-a.

Posjetite nas na društvenim mrežama

Organizator GLS-a u Hrvatskoj - Udruga Fokus
www.ufokus.hr |  www.ipartner.hr  |  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.